ÉPÍTŐIPARI MESTERDÍJ ALAPÍTVÁNY - FOUNDATION FOR CONSTRUCTORS' MASTERWORKS     
 
Az Építőipari Mesterdíj Alapítvány Kuratóriumának elérhetősége:
Telefon: +36-30-525-1300;
e-mail: mesterdij@mesterdij.hu
Az Alapítvány címe: 2013. júl. 1.-től Budapest. I. Döbrentei tér 1.sz. V. em. 3.
Nívódíjasok
 

Nívódíj - Prize for High Quality Construction Achievement

2006 évi Építőipari Nívódíjban részesült az Aggteleki Nemzeti Parkhoz tartozó Vörös-tói Látogatóépület és a Baradla-barlang rekonstrukciója.

Építettő
Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság
Salamon Gábor, Tolnay Zsuzsa

Természetvédelmi szakértő
KvVM Természetvédelmi Hivatal
Budapest
Székely Kinga

A Vörös-tói 3 szintes látogató épületegyütteshez tartozik a gépjárműparkoló (60 db személyautó, 10 db busz)
a Baradla-barlang Vörös-tó és Jósvafő közötti 2,3 km hosszú szakaszának rekonstrukciója, infrastrukturális korszerűsítésébe tartozott a vízellátás, csatornázás kialakítása, a barlangi járószint, közműcsatorna, hidak, lépcsők, korlátok megépítése, a barlang belső díszkivilágításának és belső biztonsági világításának a megépítése, illetve a kőzetállékonysági vizsgálatok és megerősítések elvégzése.

A Vörös-tói látogató épületegyüttes impozáns látványt nyújt, szépen simul bele a völgybe. Szép vonalvezetésű, szárazon rakott terméskő-támfal veszi körül. A támfal egyrészt elválasztja az épületegyüttest a völgytől, másrészt törésmentes átmenetet képez a völgy és épületegyüttes között. A látható felületeken a három anyagtípus - a helyi vöröses-barnás terméskő, a szépen megmunkált fafelület és a vörösréz tető - harmóniában van, és jó összhatást biztosít. A belső helyiségek, terek kialakítása esztétikus, a vizesblokkok, burkolatok átlag feletti minőségben készültek. Az épületegyüttes alaprajzi elrendezése a funkcionális követelményeket tökéletesen kielégíti.

Generálkivitelező:
ADEPTUS Mérnöki, Építőipari és Kereskedelmi ZRt.
Miskolc
Soós István

A barlang rekonstrukciója során a jól járható járdák, lépcsők, a biztonságos korlátok kifogástalan minőségben készültek el és szépen belesimulnak a környezetbe, nem vonják el a figyelmet a csodálatos természeti látványosságtól. A műszaki berendezések takarva készültek el, a jól elhelyezett díszkivilágítást nyújtó automata lámpák kiemelik és növelik a természeti látványosságok hatását. A munka nagy volumenű, nehéz és sok kötöttség mellett elvégzett műszaki feladat, a rövid átfutási idő, a kiváló minőség, nagyon gondos, átgondolt előkészítést és precíz, összehangolt munkavégzést igényelt.

Generálkivitelező:
NOVA-ALPIN Építőipari és Szolgáltató Kft.
Szögliget
Berczik Pál

Tervezők:
HÉT-FŐ Bt. (Látogató Épület)
Dunakeszi
Jakab Csaba

Újpesti Bauplan Kft. (Barlang rekonstrukció)
Budapest
Sávolyi István

Mérnök:
ENTERV Kft.
Edelény
Körtvély Sándor

Közreműködők:
TECHNO-KÁRP Kft.
Budapest
Szilágyi Levente

SZOLNOK "kas" Szigeteléstechnikai Kft.
Szolnok
Engler Ferenc

 

Nívódíj - Prize for High Quality Construction Achievement

A 2006 évi Építőipari Nívódíj pályázat eredményét 2006 december 14.-én az ÉVOSZ rendezvényén hirdette ki a Bíráló Bizottság elnöke, Somogyi László ny. építésügyi miniszter. Megtörtént a tanusítványok és oklevelek ünnepélyes átadása. Az Építőipari Nívódíjas létesítmények falán a díjazottságot hirdető bronztáblák elhelyezésére és ünnepélyes avatására tavasszal kerül sor.
A pályázat eredményének részletes ismertetése a Nívódíjasok rovatban található.
 

Építőipari Nívódíj 2006

Az Építőipari Nívódíj pályázati felhívását a három alapító (Építőipari Vállalkozók Országos Szakszövetsége, Építéstudományi Egyesület és a Magyar Építőművészek Szövetsége) - a korábbi évekkel megegyezően - 2006. év tavaszán hirdette meg, 2006. szeptemberi beadási határidővel.

A 12 tagú Bíráló Bizottság a pályázatok értékelése során úgy határozott - egyetértésben az Alapítókkal - , hogy négy Építőipari Nívódíjat ítél meg, valamint két Elismerő Oklevelet.

A pályázatban szereplő létesítmények úgy tervezési, mint kivitelezési szempontból magas színvonalat képviseltek, sőt mondhatni, hogy minden pályamű kiemelkedő jelentőségű, ami a magyar építőipar mind jobb színvonalára utal.

Sajnálatos, hogy a pályázatok számának valamelyes csökkenése arra utal - főleg a magasépítés területén -, hogy a beruházások száma csökkenő, a Bíráló Bizottság ennél is sajnálatosabbnak ítéli, hogy lakóházat nem tudott Építőipari Nívódíjban részesíteni.

2006. évben ÉPÍTŐIPARI NÍVÓDÍJ-ban részesültek:

az "ipari és kereskedelmi épületek" kategóriában:

a Budapest Ferihegy Nemzetközi Repülőtér I. Terminál
1185 Budapest, Ferihegy 1675.

A jelenlegi I. Terminál elnevezésű épületegyüttes a II. világháború után ifj. Dávid Károly eredeti tervei szerint 1950-re épült meg monolit vasbeton pillérvázas háromszintes épületként. A 70-es években nagymértékben átalakították, bővítették a KIPSZER jellegzetes térbeli rácsos szerkezetével. 1985-ben üzemelni kezdtek a Ferihegy 2A és 1998-ban a Ferihegy 2B fogadó és üzemi épületek, ekkor leállították a Ferihegy I. Terminált. Az utasszám rohamos emelkedése miatt 2003-ban átmenetileg ismét üzembe helyezték, de 2004-ben megkezdték az időközben műemlékké nyilvánított épület átépítését.

A szerkezeti bontások után a megmaradó épület alapozását mikrocölöpözéssel, a vasbeton pilléreket pedig acélköpenyezéssel kellett megerősíteni. A poggyásztechnológia, ill. a csomagellenőrzési követelmények miatt közel 1800 m2 új pincerészt kellett kialakítani. Az utascsarnokok és előterek új acélszerkezetű lefedést kaptak a belső terek felett nagy felületű bevilágító sávokkal, amelyeket motoros árnyékoló rendszerrel láttak el. A teljes tetőszigetelést felújították.

A műemlékvédelmi feltételeknek eleget téve újultak meg a belső terek és a homlokzatok. Tardosi és süttői kőburkolatok, az eredetinek megfelelő fa mennyezet és falburkolatok készültek. A régi lakatosszerkezetek is megújultak. Az összes nyílászárót kicserélték, a műemléki védettségnek megfelelően fából. Teljes cserére szorultak az épületgépészeti hálózatok és kiegészültek a korszerű biztonsági előírásoknak megfelelő tűzoltó, illetve épületfelügyeleti, beléptető, hangosító, számítógépes utastájékoztató rendszerekkel.

Információ szerint az átépítés-korszerűsítés közel 10 milliárd forintba került, amelyet a Budapest Airport saját forrásaiból fedezett. A nemzetközi repülőtér forgalma (2005 évben 7,7 millió utas) indokolta a terminál újra hasznosítását.

A felújítás és átépítés eredménye emberi léptékű, korszerű, kedvező megjelenésű forgalmi épület.

Generálkivitelező:

Magyar Építő Zrt.
1149 Budapest, Pillangó u. 28.

Építtető:

BUDAPEST AIRPORT BUDAPEST FERIHEGY NEMZETKÖZI REPÜLŐTÉR ÜZEMELTETŐ ZRT.
1675 Budapest, Ferihegy

Tervezésben közreműködők:

Kipszer Tervező és Fővállalkozó Zrt.
1106 Budapest, Jászberényi út 24-36.

Állami Műemlék-helyreállítási és Restaurálási Központ
1036 Budapest, Dugovics Titusz tér 13-17.

Lakóterv Kft.
1139 Budapest, Frangepán u. 11.

UVATERV Rt.
1117 Budapest, Dombóvári út 17-19.

Közreműködő vállalkozók:

HÉROSZ Építőipari Zrt.
1095 Budapest, Hídépítő u. 1-12.

Resonator Vállalkozási és Kereskedelmi Kft.
1071 Budapest, Városligeti fasor 47-49.

VIV Zrt.
1077 Budapest, Bethlen G. u. 21-23.

a "középületek" kategóriában:

Debreceni Egyetem - Nagyerdei Campus
Élettudományi Épület
4032 Debrecen, Egyetem tér 1.

Az építmény meghatározó paraméterei:

telekterület 10.000m2 , a beépítettség 45%-os.

Élettudományi épület pinceszint + földszint + 3 emeleten összesen 13.613m2-es hasznos alapterülettel.

Az építmény befogadóképessége:

oktatói és adminisztratív-műszaki létszám 340 fő, ill. a hallgatói létszám 860 fő, parkoló a pincében: 27 db.

Az épület alapstruktúráját képezi: egyrészt az 5 tanszéki csoport funkcionális labor és irodaigényt kielégítő mag egy-egy kis aulával, másrészt a hosszanti nagy aulatérhez kapcsolódó földszinti közös terek - hálózatszerű - egymásba szövődése, és mindez egy gyönyörű zöld (nagyerdei) ligetbe ágyazva.

Az épület a környezetét integráló térkombinációkénti kialakításával - megtestesítve a tervező célját - nyitott maradt a jövő funkcionális és technológiai változásaira.

A teljes üveg-homlokzatokkal egymással szembefordított laborépület és könyvtárépület a külső és belső terek összetett együttesét hozza létre a Campus-udvar erdős környezetében.

A laborépület felépítményi tartószerkezeti rendszere vasbeton pillérekből, falakból és az általuk alátámasztott vasbeton síklemezből áll. A belső részeken az épületek hosszvázasak.

A laborépület fésűinek utolsó traktusa három emelet magas konzolszerkezet, amely Vierendel tartóként működik. A külső falakra kívül kéregpanel került.

Szokatlan feladat volt a laborépület aulája feletti födém kialakítása, ahol a nagy belmagasság különleges állványzatot igényelt. Az aula négy szintet átfogó nyers vasbeton felületű oszlopainak zsaluzása, hibátlanul függőleges elkészítése ugyancsak szakmai kihívást jelentett.

Az épület keleti oldalán - teljes épületmagasságú kapuzat készült, Megyik János szobrászművész tervei alapján. A kapuzat szabálytalan áttörésű födémből és falból áll. A vasbeton falakat merevítés céljából bordák fogják össze. A szabálytalan áttörések feljebb sokasodnak. A szerkezetre, mint vázra a szobrász és az építész által megtervezett burkolat került.

Generálkivitelező:

HUNÉP Universal Építőipari ZRt.
4025 Debrecen, Simonffy u. 34-36.

Vígh Tamás

Építtető:

Debreceni Egyetem
4032 Debrecen, Egyetem tér 1.

Kollár József

Tervező:

M-TEAMPANNON Kft.
1053 Budapest, Veres Pálné u. 7.

Golda János

Közreműködők:

Havasi Fémtechnikai Kft.
3527 Miskolc, Fonoda u. 26.

Temesi László

Gyulai Fafém Bútor Zrt.
5700 Gyula, Henyei Miklós u. 11.

Csősz László

CSŐSZER Berendezéseket Szerelő Zrt.
1103 Budapest, Gergely u. 81.

Györkös Ferenc

SANDRA FORM Kft.
4700 Mátészalka, Ipari út 18.

Dombrádi Zsolt

a "mélyépítési, mérnöki és energetikai létesítmények" kategóriában:

Vörös-tói Látogatóépület és a Baradla-barlang rekonstrukciója
3759 Aggtelek, Külterület, Hrsz: 08/5

A létesítmény összefüggő két részből áll:

  ˙
 • a Vörös-tói látogató épületegyüttes (3 szint, 868 m2 hasznos alapterület)
  • gépjárműparkoló (60 db személyautó, 10 db busz)
  • a gépjárműparkolót a bejárattal összekötő gyalogösvény és csapadékvíz-gyűjtő
 • a Baradla-barlang Vörös-tó és Jósvafő közötti szakaszának rekonstrukciója, infrastrukturális korszerűsítése (2,3 km hosszban)
  • vízellátás, csatornázás kialakítása
  • barlang járószint, közműcsatorna, hidak, lépcsők, korlátok megépítése
  • barlang belső díszkivilágításának és belső biztonsági világításának a megépítése
  • kőzetállékonysági vizsgálatok és megerősítések elvégzése

A Vörös-tói látogató épületegyüttes impozáns látványt nyújt, szépen simul bele a völgybe. Szép vonalvezetésű, szárazon rakott terméskő-támfal veszi körül. A támfal egyrészt elválasztja az épületegyüttest a völgytől, másrészt törésmentes átmenetet képez a völgy és épületegyüttes között, mely tájba illő vár képét mutatja.

A látható felületeken a három anyagtípus - a helyi vöröses-barnás terméskő, a szépen megmunkált fafelület és a vörösréz tető - harmóniában van, és jó összhatást biztosít.

A belső helyiségek, terek kialakítása esztétikus, a vizesblokkok, burkolatok átlag feletti minőségben készültek.

Az épületegyüttes alaprajzi elrendezése a funkcionális követelményeket tökéletesen kielégíti.

A barlang rekonstrukciója során a jól járható járdák, lépcsők, a biztonságos korlátok kifogástalan minőségben készültek el és szépen belesimulnak a környezetbe, nem vonják el a figyelmet a csodálatos természeti látványosságtól.

A műszaki berendezések takarva készültek el, a jól elhelyezett díszkivilágítást nyújtó automata lámpák kiemelik és növelik a természeti látványosságok hatását.

A munka nagy volumenű, nehéz és sok kötöttség mellett elvégzett műszaki feladat, a rövid átfutási idő, a kiváló minőség, nagyon gondos, átgondolt előkészítést és precíz, összehangolt munkavégzést igényelt.

Generálkivitelező: KAFFKA PÉTER Konzorcium

ADEPTUS Mérnöki, Építőipari és Kereskedelmi ZRt.
3525 Miskolc, Szepessy Pál u. 3-5.
Soós István

NOVA-ALPIN Építőipari és Szolgáltató Kft.
3762 Szögliget, Szabadság tér 7.

Berczik Pál

Építtető:

Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság
3758 Jósvafő, Tengerszem oldal 1.

Salamon Gábor, Tolnay Zsuzsa

Tervezők:

HÉT-FŐ Bt. (Látogató Épület
2120 Dunakeszi, Brassói u. 5.

Jakab Csaba

Újpesti Bauplan Kft. (Barlang rekonstrukció)
1046 Budapest, Pöltenberg u. u. 6.

Sávolyi István

Természetvédelmi szakértő:

KvVM Természetvédelmi Hivatal
1121 Budapest, Költő u. 21.

Székely Kinga

Mérnök:

ENTERV Kft.
3780 Edelény, Mátyás király út 25.

Körtvély Sándor

Közreműködők:

TECHNO-KÁRP Kft.
1194 Budapest, Karton u. 6.

Szilágyi Levente

SZOLNOK "kas" Szigeteléstechnikai Kft.
5000 Szolnok, Pálfy J. u. 20.

Engler Ferenc

a "műemlékhelyreállítás, rehabilitáció" kategóriában:

Rákóczi Vár, Palotaszárny és Olasz bástya rekonstrukció
3950 Sárospatak, Szent Erzsébet út 19.

Az épület maga a történelem, a gazdag történelmi múlt. A Sárospataki Rákóczi Vár Magyarország egyik meghatározó műemlék épülete.
Sárospatakot I. Rákóczi György felesége Lórántffy Zsuzsanna hozományaként szerezte meg a XVII. század elején a családnak. A család mintegy két évszázados uralma alatt a Pataki vár nagy szerepet játszott a magyar történelemben.
Amint a fejedelem történetírója Thaly Kálmán írja: "Rákóczi szülei (I. Rákóczi Ferenc és Zrínyi Ilona) nagyszabású váraik és kastélyaik közül leginkább a fejedelmi palotákkal ékes Sáros-Patakon... szerettek lakni."
II. Rákóczi Ferenc születésekor is rövid borsi tartózkodás után vitték az újszülöttet Patakra. Ettől kezdve kísérhetjük nyomon Rákóczi pataki tartózkodását, az emigrációba vonulásáig.
A szabadságharc bukása után a vár idegen kézre jutván, lassú pusztulásnak indult. A XIX. században kialakuló intézményes műemlékvédelem első teendői között volt a vár megmentése és közkinccsé tétele.
Az érdemi védelmi beavatkozások azonban rendszeresen 1950 óta folynak.

Az ÉPSZER Építő- és Szerelőipari Zrt. 1990 óta kapcsolódott be a rekonstrukciós munkákba.

A pályázat témájaként meghatározott munkarész a Palotaszárny rekonstrukció teljes befejezése, földszinti felújítása, vizesblokk kialakítása.
Külső homlokzat felújítása, "Rákócziak Dicső Kora" állandó kiállítás elkészítése, az Olaszbástya rekonstrukciója.

A rekonstrukció során, annak valamennyi részterületén a legapróbb részleteket figyelembevevő tervezési elkötelezettség és a műves, nagy mesterségbeli tudást mutató kivitelezés jellemző.

Az ötcsillagos szállodának is díszére váló vizesblokk - és ennek akadálymentes megoldása a földszinti részen - esztétikai megjelenésén túl, a nedvesedés megszüntetésének műszaki megoldása tekintetében is egyedülálló. Ugyanez a komoly műszaki megoldás az Olaszbástya kazamatáinak nedvesség elleni szigetelése és az udvar vízelvezetése.
Az emeleten az állandó kiállításon a tárlók biztonságos és mégis esztétikus megjelenése, a nyílászárók gyönyörű fafelületeinek helyreállítása, a "Sub Rosa" terem eredeti padlóburkolatának bemutatása és kiegészítése tanúsítja az igényességet.
Meg kell még említeni a külső kőkeretek helyreállításának harmóniáját és szépségét.

A létesítménynél elért eredmény összességében bemutatja és teljesíti a Díj célkitűzéseit, hogy a munkában résztvevők harmonikus kooperációval magas színvonalú létesítményt hozzanak létre.

Generálkivitelező:

ÉPSZER Építő- és Szerelőipari Zrt.
3950 Sárospatak, Eötvös u. 11.

Juhász András

Építtető:

Magyar Nemzeti Múzeum
1088 Budapest, Múzeum krt. 14-16.

Tervező:

Állami Műemlékhelyreállítási és Restaurálási Központ
1036 Budapest, Dugovics tér 13-17.

Maizlné Juhász Ágnes

Közreműködők:

RESTON Kőrestaurátor Kft.
2050 Biatorbágy, Szent István u. 19.

Osgyáni Vilmos

VÁRTERM Építő és Gépészeti Kft.
3950 Sárospatak, Comenius u. 24.

Muha József

Majoros és Társa Faipari Kft.
3881 Abaújszántó, Kassai út 13
.
Kovács Lajos

2006. évben ELISMERŐ OKLEVÉL-ben részesültek:

a "középületek" kategóriában:

Lombard Irodaház
6720 Szeged, Somogyi u. 19.

Az irodaházat a Lombard pénzügyi-befektető cég, saját központi irodai céljára építette.
Az irodaház 320 fő irodai dolgozó munkahelyére alkalmas, ma 206-an dolgoznak az épületben.

A szegedi történelmi belváros foghíjtelkén épült fel az irodaház. A telek pinceszinttel 100 %-ban beépült. A földszintre számított hivatalos beépítettség 60,3 %, mely kisebb mint a megengedett 80 %.

Az épület pince+3+2 szintes kialakítású. A pince gépkocsi befogadására alkalmas teremgarázs.
A földszinten az utcáról megközelíthető ügyfélfogadó, portaszolgálat, egyszerűsített gyorskonyhával ellátott büfé, valamint a cég nagytárgyalója nyert elhelyezést. A kialakítás úgy funkcionálisan, mint esztétikailag jó.
Az I-III. szinten azonos kialakítású irodák nyertek elhelyezést.
A csökkentett alapterületű, csak az utcai szárny egy részére épített IV-V. emeleti épületrészben nyertek elhelyezést a főnöki irodák, melyek csigalépcsőn keresztül kapcsolódhatnak a III. emeletrész lapos tetején
megépített pihenőkerttel. Ez a megoldás funkcionálisan és tömegformálási, valamint esztétikai szempontok figyelembe vételével is nagyon jó.
A homlokzatképzés a tervezett tagolásokkal, a szomszédos házakhoz történő alkalmazkodást nagymértékben segíti.
A két telekhatáron álló szomszédos épületet 6-7 m résfallal fogták meg.
A szerkezeti falak és pillérek, valamint a födémek monolit vb-ból készültek. A kitöltő falak POROTHERM 30 N+F téglából falazottak.
A ház merevítése a monolit vb. lépcsőházakkal és lift aknákkal megoldott.
pítkezés teherforgalma komoly organizációs munkát igényelt, de nehézséget jelentett az építkezés kiszolgálását végző toronydaru telepítése, a régészeti területté nyilvánított építési terület is.
Ezen organizációs feladatokat az egyéves rövid kivitelezési idő függvényében kellett megoldani.
Helytállóak a helyi sajtó korábbi cikkeinek megállapításai: "az épület egy év alatt készült el", "jól illeszkedik a történelmi belvárosba", "az épület modern, impozáns és szép."

Generálkivitelező:

KÉSZ Közép-Európai Építő és Szerelő Kft.
6721 Szeged, Szilágyi u. 2
Sallai Dezső

Építtető:

LOMBARD Pénzügyi és Lízing Rt.
6722 Szeged, Somogyi u. 19.

Tervező:

Hajós Építész Kft.
6726 Szeged, Töltés u. 30/b.

Hajós Tibor, Novák Péter

Közreműködők:

FERROÉP Fővállalkozó és Szerelőipari ZRt.
6725 Szeged, Kálvária sgt. 87/b.

Barta József

SZEPLAST Nyílászáró-gyártó Kft.
6728 Szeged, Budapesti út 8.

Csurgó József

31-es NIKITA Kft.
1094 Budapest, Ferenc tér 4.

Parlaghi Tibor

a "mélyépítési, mérnöki és energetikai létesítmények" kategóriában

Miskolc-Tapolca Termál Barlang és Gyógyfürdő felújítás IV/2. ütem
Miskolc-Tapolca Barlangfürdő

A Miskolc-Tapolcai Barlangfürdő rekonstrukciója - bővítése több ütemben készült, a természeti különlegességnek megfelelő kiemelkedő minőségben, amit a korábbi ütemben készült Barlangfürdő rekonstrukcióval elnyert Építőipari Nívódíj 2002. is bizonyít.

A IV/2. ütemben a Szaunaház, a Kagylómedence rekonstrukció, a "Szeghalmy" tavifürdő és kiegészítő létesítmények (gépészet, medencék, térburkolatok, napozó területek, gyalogos híd, tavi stégek, kerítéssel egybeépített öltöző szekrények) épültek.

Ez a terület és ezek a létesítmények a fürdőegység szoros részét képezik, de tulajdonképpen új területen készült új létesítmények.

A IV/2. ütemben elkészült létesítmények tervezése és kivitelezése, minősége azonos a korábbi ütemekével. Az egész együttes esztétikai megjelenése, anyagválasztása igen kedvező, nagyon jó a tájba illesztése.

A néha takart, kevésbé látható gépészeti munkák jelentős értéket képviselnek:

 • igen kedvezően használja fel a hévíz adottságokat,
 • jó a légtechnikai, mesterséges szellőzési rendszer tervezése, kivitelezése,
 • a kazánházi, hőközponti szerelés kifogástalan,
 • mutatós a mesterséges megvilágítás rendszere.

Generálkivitelező:

FK Raszter Építő Zrt
3533 Miskolc, Felsőszinva u. 73.

Farkas László

Középület és Lakásépítő Zrt.
3531 Miskolc, Gizella u. 11.

Szalay Antalné

Építtető:

VFV Miskolc Zrt.
3535 Miskolc, József Attila u. 53.

Dömötör Zoltán

Tervező:

Bodonyi Építész Kft.
Miskolc, Szentpáli u. 7.

Bodonyi Csaba

Közreműködők:

FK Miszer Kft.
3527 Miskolc, Szekerész u. 5.

Dobos József

Sajó-Fenyő Kft.
3580 Tiszaújváros, Építők útja 16.

Czipfel Sándor

Nyilasi Roland
3535 Miskolc, Hegyalja u. 4.